Enden er nær

Enden er nær. Det er ingen tvil. For litt siden ble flere norske fotballlag (eliteserien) angrepet av hackerangrep. Du vet at CYBERWAR er i gang når eliteseriekampene i norsk fotball (som holder et rimelig høyt nivå) står i faresonen.

I tillegg kommer vi IKKE lenger til å tjene oss søkkrike på forurensing av planeten, og robotene som er rett rundt hjørnet vil gjøre oss alle overflødige.

Vel og merke er ikke dette med digitalisering og automatisering av arbeidsoppgaver noen nytt, men akkurat NÅ kommer det til å TA AV! Det skyldes ALGORITMENE, ikke sant. De er så superintilligente og brått så bare BANG så har de tatt over både prinsessa og halve kongeriket. Apropos digitalisering; om man bruker ordet DIGITALISERING nok ganger så skjer det en magisk forvandling av omgivelsene til 1ere og 0ere. 

Takk og lov for de som skal hjelpe oss å unngå CYBERWAR og manglende DIGITALISERING.  Eneste måten Jørgen Hattemaker kan unngå at hele hattemakerindustrien går åt skogen er jo å knuse sparegrisen og investere i ALGORITMENE, ikke sant. Slik at de kan lage hattene og Jørgen kan… vel, eh… bli arbeidsledig…? 


Uansett – han unngår i det minste å betale løsepenger til kvisesprengte hackere som vil hindre ham i å vite når neste treningskamp mot Mjøndalen skal spilles.

Nå har jeg ikke en gang nevnt FAKE NEWS. For skal vi liksom ikke lenger kunne stole på mediene? Når jeg leser overskrifter som «Våknet opp med slange i toalettet» eller «Carolas eks-mann og Zorro deiset i bakken!» – skal jeg da ikke tro på at det faktisk har skjedd?

Det er DOMMEDAG det!

Heldigvis er ikke dette med dommedagstilstander falske nyheter. For det er så klart og tydelig. Det er algoritmene, ikke sant. Og digitalisering og automatisering. 

Ikke sant?

Illustrasjonsfoto Skrik av Edvard Munch. Fotografi fra Nasjonalmuseet. Bilde av svart hatt er fra norskebunader.no.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s