Vårsøg

Deilig! Endelig vår. Hele familien ut. Dugnad i hagen – hele søndagen. Barna sprudler. Hun lyser opp i det hun sier hun skal vaske terassen. Jeg humrer for meg selv. For en herlig dag. For et herlig liv.

Den har ligget i boden og da jeg tok den ut for første gang i år så fikk jeg strålen rett i trynet da jeg skrudde på vannet.

Endelig ut med hageslangen

IMG_1315_2

Jeg rister på hodet i fornøyelse i det jeg henter den frem. Hageslangen. Skal bli bra å få i gang den nå. Helt ærlig, jeg gleder meg som bare det til å stå og spyle. Og jeg har helt glemt hva som skjedde da jeg tok frem slangen de to foregående sesongene…

– Hei, jeg skal bytte denne jeg, sa jeg

– Bytte? Men den ser jo brukt ut. Den har jo en stor sprekk her?

– Jo, men det har ikke jeg gjort. Den har ligget i boden og da jeg tok den ut for første gang i år så fikk jeg vannstrålen rett i trynet da jeg skrudde på vannet.

– Å? Har du lagret den ute?

– Eh, ja.

– Det kan du ikke.

– Jeg kan ikke lagre en hageslangetut ute?

– Eh, nei. Ikke i Norge.

– Ikke i Norge?

– Nei, det er for kaldt.

– Ja, selvfølgelig, smilte jeg.

– Så du får ikke byttet den.

– Nei, men da får jeg vel bare kjøpe en ny en da. Så får jeg lagre den inne når vinteren kommer. Gjelder det selve hageslangen også eller? For da kan jeg jo skru opp en slangeholder i stua ved siden av tv’en. Perfekt hvis det begynner å brenne.

– Nei, kun tuten.

– Kun tuten, ja. Ok. Jeg noterer meg det i hånden… min… her… jeg…

Blir ikke irritert av sånt

img_2294-2

Heldigvis ville jeg slippe en ny tur på Maxbo i år. For i fjor kjøpte jeg den dyreste modellen og den er av stål så den tåler en del for å si det sånn…

Men da jeg skrudde på hovedkranen registrerte jeg det med en gang; strålen var på uten at jeg klemte på avtrekkeren…

He he, lo jeg inne i meg. For jeg er ikke en sånn person som blir irritert når jeg TREDJE ÅRET PÅ RAD MÅ KJØPE NY SPYLETUT, OG ATTPÅTIL HADDE JEG STAR WARS LASERPISTOLSPYLETUT SOM RUINERTE MEG! Da tenker jeg bare at, ja, det er vel sånn det skal være da…

Men jeg må innrømme at jeg spør meg selv hvordan det skulle gått med Luke Skywalker om laserpistolen hans sto på autoskyt uten at han kunne skru det av. Og hadde han endt opp med å bli Jedi-ridder om våpenet hans måtte lagres på et godt og lunt sted over vinteren?

Det er som om jeg skulle kjøpt meg meg en svart paraply som ikke tåler regn

Singing in the sun

IMG_1317_2

Som for å toppe vårsøgen så oppdaget jeg at parasollen vi har kjøpt ikke tåler sol! For hele parasollen har blitt bleket… Av sola! Som den er laget for å skjerme!!!Skal den stå inne på sommeren den da? Det er som om jeg skulle kjøpt meg meg en svart paraply som ikke tåler regn slik at svartfargen renner av i første skur og så står jeg der plutselig med en sånn paraply som datteren min har – HELLO KITTY!

Og i fjor bidro grillen til vårsøg. Det viste seg at den ikke tålte varme. Du tenker jeg tuller? Artig tenkt, men det er sant. Den vred seg slik at rista ikke vil ligge. Men vi trenger vel egentlig ikke rist på grillen? Bare å legge rett på kølet, ikke sant…? Hva er dette, egentlig? Det er ikke morsomt lenger! Kan Harald Tussberg eller hvem det nå er som har ansvaret snart komme frem fra buskene med det skjulte kameraet???

img_2304

Kan noen ta en prat med de ansvarlige?

Og her om dagen falt hammeren i lekeverktøysettet fra hverandre også. Hallo? Hva er det som skjer? Har ikke alvene på nisseverkstedet hørt om superlim? Hvem har ansvaret? Det må nesten være nissen og andre fabrikkeiere. Kan dere vennligst bruke noe annet enn de søte små alvene på fabrikkene? I det minste få inn et par normaltlønnede faglærte? Ikke misforstå meg, jeg liker at det er billig og sånt altså, men når parasollen ikke tåler sol, grillen ikke tåler varme og hammeren ikke tåler støt da har det gått for langt! Da har konseptet planlagt foreldelse utspilt sin rolle.

Jeg vil ikke ha noe mer av det – hører dere!


PS: «Vårsøg» er et dikt av Hans Hyldbakk skrevet i april 1945. Hyldbakk skrev diktet mot slutten av andre verdenskrig, og det heter seg at «våren» i teksten er en metafor for frigjøringen. Slik skal diktet være en hyllest til fred. Selv er jeg en del av dessertgenerasjonen så mitt forhold til Vårsøg er denne sketsjen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s