Én av disse dagene

Det var en av disse dagene. Sola skinner. Fuglene kvitrer. Og så får du beskjed om at du har vunnet 50 kroner i Lotto. Og senere oppdager du at du har glemt å stille klokka og kan være oppe en time lenger.

Denne dagen var en slik dag. En lykkens dag.

Ingen tvil

For da jeg rundet hjørnet med handlevogna registrerte jeg den nemlig umiddelbart – den smale malplasserte hvite disken. Og bak den en slags gourmetkokk som i realiteten er en av de butikkansatte nederst på rangstigen.

I realiteten hadde jeg skrudd på langsynet. Og der, ganske riktig, sto det en fiktiv kokk og kokkelerte.

Jeg så ikke bort med en gang og valgte en annen vei enn jeg vanligvis gjør. I stedet for påleggshylla dro jeg en slak venstre mot fiskehylla. Det er selvfølgelig i strid med handlelista som er satt opp etter en fast rute, men jeg trengte bedre oversikt. Jeg tok et glass med lodderogn, som absolutt ikke sto på lista, og holdt det opp og «finleste» etiketten. I realiteten hadde jeg skrudd på langsynet. Og der, ganske riktig, sto det en fiktiv kokk og kokkelerte.

Det var ingen tvil. Det var prøvesmaking.

Umulig å fokusere

Jeg kjente vannet sildre i munnen. Hva kunne det være i dag? En ny type Grandiosa? Kjøttboller OG pepperoni UTEN paprika MED ost i skorpa? Jeg klarte ikke fokusere, men gjorde mitt ytterste for å virke målrettet i hyllene på veien til prøvesmakingen. Fikk allikevel med meg masse som ikke sto på lista; jallapenosskinke (som vanlig på tilbud) og 1-liters spann med reker.

Tre er bare ufyselig – har du noen gang hørt om noen som har tatt tre prøvesmakinger?

Men det gjorde ikke noe. For snart var jeg fremme rett foran disken med prøvesmakingen uten at det virket påtatt. Hvor mange biter skulle jeg driste meg til? Èn prøvesmaking er innafor selv om jeg føler meg forpliktet. To prøvesmakinger betyr at jeg må kjøpe produktet. Tre er bare ufyselig – har du noen gang hørt om noen som har tatt tre prøvesmakinger?

Ikke en slik dag allikevel

Jeg bruker et halvt minutt for mye på å komme meg bort, for vel fremme er det kun disken som står igjen. Gourmetkokken er forduftet. Og smaksprøvene er revet bort. Jeg klarte ikke en gang å tyde hva det var som var prøvesmakt ut ifra restene – så brutalt hadde gribbene gått til verks. Var det smuler fra en ny Grandiosa? Eller var det hvitløk jeg hadde sniffet inn – kanskje hadde det vært hvitløksbaguetter med ekstra mye hvitløkssmør?

Jeg forsøkte å samle meg. Så ned på lista mi som kona hadde laget og på de vilkårlige varene jeg hadde lagt i vogna da jeg frådet rundt etter en smaksprøve.

Jeg forsøkte å samle meg. Så ned på lista mi som kona hadde laget og på de vilkårlige varene jeg hadde lagt i vogna da jeg frådet rundt etter en smaksprøve. Hva var det jeg så i vogna? Babybel med Cheddar. Det var jo ikke halvgærent i ubevisst tilstand da.

Diverse ting

Jeg starter handleturen på nytt og sprader langs hyllene i tråd med lista som er lagt opp etter lokalet slik at jeg slipper å bruke mine ytterst få aktive hjerneceller på en tirsdagskveld. Selv om alt på lista er skrevet med uforståelig krussedullskrift går det hele greit bortsett fra tre ting under kategorien «diverse ting».

Det er «diverse ting» som gjør at jeg må bli en halvtime ekstra i butikken. Svirre hodeløs rundt som en zoombie uten blodsukker.

Arrgh som jeg hater den kategorien. Da vet jeg at hun ikke har anelse om hvor disse «diverse tingene» er – kanskje heller ikke hva det er! Det er «diverse ting» som gjør at jeg må bli en halvtime ekstra i butikken. Svirre hodeløs rundt som en zoombie uten blodsukker. I dag var det følgende tre diverse ting:

  1. Ristede pinjekjerner
  2. Tørrshampo
  3. Quinea

I stedet for å gjøre det rasjonelle og spørre noen begynner jeg å tippe på hvor det ligger. Pinjekjerner. Det ligger vel borte ved mel og kornvarer. Den er lett. Jeg børner handlevogna bortover og skanner hyllene febrilsk. Havremel, solsikkekjerner, linfrø, men ingen søte små pinjekjerner…

Nei, selvfølgelig. Ikke sett pinjekjerner her med disse andre frøene og kornene liksom. Hører ikke hjemme her det, nei. LOGISK!

Jeg sjangler forbannet avgårde. Drar handlevogna langs kanten og river ned en rad med mexicansk gryte fra Toro (hvorfor har vi aldri den på lista, egentlig?). Setter fra meg vogna og jogger bort til grønnsaksavdelingen. Og der ringer det en bjelle. Hylla med cashew og peanøtter lyser opp foran meg – kan de være der?

Jeg øker joggingen til lett spurt og ganske riktig – en hel bråta med små fine poser med de deiligste ristede pinjekjerner lyser opp foran meg. De bør smake like godt som Pollys Peanøtter – det skal være snickers og twist!

Tørrshampo og quinea

Og tørrshampo. Hva er det!?! Shampo som er helt ut i en kopp og tørket til en størknet form slik at du kan gnikke det inn i hvert enkelt hårstrå? Hva er poenget? Hvordan ser det ut???

Det er jo ingen av oss som har glutenallergi?

Quinea gidder jeg ikke en gang å utdype – du skjønner jo selv at jeg måtte gi opp det. I parantes på lista leste jeg forøvrig at quinea skal stå i nærheten av de glutenfrie produktene. Som om jeg vet hvor de står! Det er jo ingen av oss som har glutenallergi? Kan man få oppblåst mage av det?


 

(Illustrasjonsfoto fra landbrukstidende.no)

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s