Ikke glem å være redd

Påsken står for tur. Jeg gleder meg som bare det til å være med familien. Ut på ski og alt som hører med. Jeg gleder meg til de to moroklumpene Øystein Bache og han jeg ikke husker navnet på som gir oss påskenøtter. Det er gøyalt det!

p_sken_tter__ystei_4254910a
He he he. Masse påskeegg. Det er morsomt da – ikke nekt for det.

 

Jeg må allikevel si jeg savner Roald Øyen – det var eldgammel tradisjon. Da han tok nøttene sine og gikk (er det lov å si?) var det som om å erstatte juleribba med taco på juleaften. Taco er digg nok det, men du tuller ikke med ribba!

Så hva var det med nøttene til Roald som var så bra? (er det lov å si?). For han eide jo ikke humor. Nå tenker du syrlig at det gjør ikke de to nye moroklumpene heller, men det får stå for din regning. Vi kan i det minste være enige om at Roald ikke var det minste interessert i å få oss til å le. Han bare ga oss nøttene (er det lov å si?). Effektivt og korrekt. Monotont og med faste fakter.

ALENEpåskenøtt3
By i Belgia der altså. Ti bokstaver.

Dette gjør oss glade, men det gjør meg også forvirret. Er det meningen at vi ikke skal være redde i påska?

Tradisjoner

Nyhetsbildet i påsken er preget av hjemme-hos reportasjer, påskelamtilberedning, TV-guide, kåringer og meldinger om sol og snø. Dette gjør oss glade, men det gjør meg også forvirret. Er det meningen at vi ikke skal være redde i påska?

Fra COE Iphone 11juni2010 343

Vel og merke har vi krim for å holde oss redde, men det er jo ikke på ordentlig. Det er ikke det samme å være redd på liksom! Og det er jo masse der ute å være redd for fortsatt? Det er jo ikke sånn at hele verden har dratt på påskefjellet?

Hadde det kanskje vært bedre å vært redd hele tiden? Eller motsatt – uredd hele tiden?

Unngå nøtteknekkeren

Det er greit nok at det er tradisjon å være uredd i påska – jeg ser den. Men vi må jo omstille oss til å være redde igjen etter påske. Og det er som å sette nøttene i nøtteknekkeren og vri om. Hadde det kanskje vært bedre å vært redd hele tiden? Eller motsatt – uredd hele tiden? Ok, jeg ser at sistnevnte er for mye å be om,  men litt mer reell frykt i påsken må da være mulig å få til?

Ja, det er nok best å holde seg litt redd i påska også. Så slipper man nøtteknekkeren første dag etter ferien.

God påske da dere – når den tid kommer!


 

(Hovedillustrasjon «Nøkken» av Teodor Kittelelsen fra 1892 er fra wikipedia. Bilde av Øystein Bache og han jeg ikke husker navnet på fra kampanje.no, og Roald Øyen fra Klikk.no)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s