En kulinarisk opplevelse

I tråd med god bedrevitenskap tar jeg meg friheten til å lire av meg en restaurantanmeldelse. For i går var jeg og kona ute og spiste på den økologiske restauranten Bokbacka.

Som den høykulturelle feinschmecker jeg er, synes jeg at det er min fordømte rett å gi deg denne gaven av en anmeldelse. Ikke for å skryte, men jeg er nemlig en av de som er peiling på sånt. Har vært ute og spist en del ganger kan du si. Og da snakker vi ikke bare om Dolly Dimples på Tveitasenteret.

Forberedelser

Kona prøvde kjoler, og jeg gjorde som vanlig feil med å gi ærlige tilbakemeldinger.

– Du ser smashing ut, sa jeg.

– Er du sikker?

– Oh yes! Men det blir ikke kaldt?

Det var tydeligvis en setning for mye for da var den plutselig ikke bra nok. Det må da gå an å tenke litt praktisk også? Selv hadde jeg jo Ulvang superundertøy under finstasen. Heldigvis så hun like fin ut i alle kjolene hun endte opp med å prøve.

Terningkast 6.

Mat

La oss bare si det med en gang – jeg var skikkelig sulten. Du vet den følelsen når du skal på koldtbord, eller på juleaften? Da går du og faster hele dagen for å ha plass til mest mulig.  Jeg hadde ikke spist siden lunsj på jobb, og da spiste jeg havregrøt foran PC’en. Magapåsan var som en oppvridd vaskeklut som har blitt liggende å størkne i vaskebøtta. Og da blir den jo sur, og det var det som skjedde med meg også. Jeg fikk bakoversveis da jeg så at forretten var gress, jord og mose.

IMG_1203

Heldigvis la jeg godviljen til da jeg så at herligheten ble servert i en bonsai tre. For favorittfilmen min er nemlig Karate Kid fra 1984 Har du ikke sett den? Mr. Myagi som lærer gutten som strever at det er mer ved kampkunsten enn å sloss?

Og vet du hva – smaksopplevelsen og var på høyde med favorittfilmen min og det er ikke noe jeg sier bare fordi jeg vil være med å redde jorda og sånn. Resten av menyen var som  å fly langs fjorder, fjell og gårder med frittgående dyr. Vil du ha vinger så reiser du hit.

Terningkast 6.

IMG_1200

IMG_1206

Drikke

Vi startet med litt moussrende og fikk servert utsøkte hvitviner med rare navn og obskur økologisk opprinnelse. Tror de fleste hadde ganske høy prosent, hvilket selvfølgelig teller positivt (ihvertfall i mitt hode, bokstavelig talt). Ølen var fra Grünerløkka Brygghus som sier de lager den ølen de selv vil…

 

Rødvinen var laget av vulkansk jord fra Etna og det er ikke noe jeg finner på. Vel å merke så var den på 15 % og jeg var begynt å bli passe mør i pæra, men jeg har ganske god hukommelse. Eneste jeg har å utsette er at jeg fikk sånn brunrød jokermunn som jeg ikke oppdaget før i dag tidlig. Og da var jeg også passe trang i hjelmen av den samme vinen. Dette kunne ha trukket litt ned, men smaken var virkelig vulkansk.

Terningkast 6.

Klientell

Jeg var veldig fornøyd med daten min. Fikk egentlig ikke med meg så mye av resten av klientellet. Selv var jeg kanskje ikke akkurat Dizzy Tunes og dans dans dans oppå bordet, men det må jo være lov å regissere sin egen anmeldelse. Du kan jo trille terningen selv om du absolutt skal kverulere på hvor kul jeg er.

Terningkast 6.

Personell

IMG_1214

Stedet ble åpnet av to svenske gründere for seks måneder siden. Hovedgründeren var oppvokst på gård og ville ta all den erfaring han hadde inn til storbyen. De lagde maten rett foran oss og pratet som en foss om rettene. Det hele toppet seg da de stekte sjøkrepsen på en saltblokk fra Himalaya. Entusiasmen og den ektefølte gleden oste gjennom hele lokalet på en slik måte at du trodde at hele greia var rigget for denne ene middagen. Nå er jeg kanskje inhabil da jeg blir imponert av sånt, men jeg tror du ville trillet samme terning.

Teringkast 6.

Café avec

IMG_1216

Vi ble ført over i et eget rom som så ut som stua til mormor. Vi slang oss ned i en sofa fra 1800-tallet og det var så mye plass at jeg kunne tatt meg en time på øyet.

Terningkast 6.

Toaletter

Toalettene var i en skog og det luktet sitron så det må ha vært sitrontrær. Og så sto det sannelig meg en ugle og klukket rett over hodet mitt. Ja, du hørte riktig – en ugle! Jeg aner ikke hvordan den hadde kommet seg inn dit, men det skal du ikke henge deg opp i. Ugler er kloke. Sikkert derfor den likte seg der på den økologiske restauranten drevet av to svenske askeladder.

Terningkast 6.

Alt i alt

Dersom du vil ha en himmelsk matopplevelse og bidra til at jorda ikke går under drar du til Bokbacka (navnet på gården som den ene gründeren kom fra). Jeg anbefaler å ta med en bra date, men husk å ikke tenke praktisk når du skal kommentere kjole.

Terningkast 6 (syv ganger seks delt på syv).

IMG_1213

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: