Nei, men det går bra med meg altså…

Om bare det å reise seg etter nederlag ikke var så fordømt krevende. Å børste av seg og så løpe videre. Det funker jo alltid når jeg sklir på isen. Jeg gjorde det faktisk en gang i vinter da jeg skulle kjøre hjem venninnen til datteren min.

Jeg var sikker på at jeg var blitt invalidisert, eller i det minste hadde brukket halebenet

Ikke noe problem!

Hun trippet foran meg mot inngangsdøra og jeg småjogget etter henne på snødekket. I det moren åpnet døren lå jeg plutselig horisontalt en meter over bakken. Jeg rakk å tenke at dette er ikke bra før jeg smalt ned i det som viste seg å være den perfekte skøyteisen. Smerten var så stor at jeg var sikker på at jeg var blitt invalidisert, eller i det minste hadde brukket halebenet.

Så hvorfor var det eneste som sto i hodet på meg var å late som ingenting? Jeg spratt opp igjen i løpet av et millisekund, børstet febrilsk av meg snøen og gikk frem til døren med verdens største smil.

Nei, men hei! Ja, de har hatt det så fint i dag så. Ikke noe problem her!

Bedre å stå på grusen med brodder?

Hvorfor var det så viktig at ingen skulle vite at jeg tryna? Det var jo noe som kom uforutsett på. Krefter jeg ikke hadde kontroll over. Hvorfor da så personlig?

For det er noe tragikomisk over noen som tryner på isen. Det kommer så ut av det blå. Og det avkler og viser hvor sårbar man egentlig er. Og det er tilfredsstillende for de som ser det – de får jo utløp for all sårbarheten og angsten selv. «Se på han der da – tryna som Bambi på isen. Bedre å stå her på grusen med brodder vet du, gutten. Når skal du egentlig lære?»

Det er ikke morsomt når du er den som sklir. Det er ikke lett når hodet og føttene dine er like langt fra bakken. Da er du redd. Da har du det vondt. Hvorfor ikke bare si det som det er?

Nei, dra meg baklengs inn i granskogen – jeg skled på den blanke isen i oppkjørselsen og har det så inni b@%3&# vondt akkurat nå. Hvorfor har de ikke gruset eller saltet oppkjørselen her???


(Illustrasjonsfoto fra The Shining av Stanley Kubrick)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s