Pølsemannens akrobater

Jeg må skyte inn en irritasjonsmelding. For nå har det skjedd igjen. Noen har snappet opp en idé rett foran nesa mi. Har jeg forstått det riktig så har en fyr ved navn Odin og en annen ved navn Alan lansert et konsept der de tar med seg gode venner og drar til sentrum for å spre trygghet og glede.

En hysterisk god idé

Pølsemannens akrobater
-Dette var hyggelig da, dere?

Og det er jo selvfølgelig akkurat det konseptet jeg har jobbet med i det siste. Jeg hadde tenkt å kalle det Pølsemannens akrobater. Jeg skulle være pølsemannen og så skulle jeg få med meg noen lettlurte venner og familie som akrobater. Vi skulle alle kle oss i en sånn OnePiece av typen HotDog. Har allerede fått med mamma – hun synes det er en hysterisk god idé. Er det en ting som folk blir glad av så er det pølser til ti kroner og akrobatikk. Den idéen fikk jeg allerede i 2014 da datteren min hadde bursdag, og helt siden da har jeg gått rundt og sett for meg overskriftene:

Pølsemannens akrobater tyr til gatene. Ønsker å gjøre folk litt blidere.

En genial idé. Hvorfor har ingen tenkt på dette før?

Pølsemannen bør få fredsprisen!

Og konseptet ville spre seg som ild i tørt gress. Snart ville pølsemenn og akrobater ty til gatene over hele verden…

The HotDog-man has started an international movement. All over the world people want a piece of him (not literally)

Spre trygghet og glede sammen?

Men nei da. Odin fra Tønsberg, og Alan fra Grønland måtte selvfølgelig komme meg i forkjøpet. Og det blir bare rot om vi alle tyr til gatene og går i veien for hverandre og for andre. For folk liker ikke stå i kø. Så nå øyner jeg kun håp i at vi kan få en bit av kaka alle mann. Kunne vi koordinert oss og lagd en felles stand? Hvor vi sammen kan spre trygghet og glede? For dere er vel ikke sånne typer som kun vil spre glede selv? Sånne som egentlig er mest opptatt av å selv bli sett? Kan ikke klandre dere der egentlig – jeg har jo selv startet denne bloggen. Og så er det jo helt menneskelig å ville bli sett. Like mye som det er menneskelig å være redd.

kan dere i det minste love at dere ikke står foran min stand og veiver med flagg og sånn?

Ikke vær barnslig

Men det sier jeg dere, Odin og Alan, dersom dere skal være så barnslige at dere ikke vil kjøre et felles opplegg på pølse, brød og sirkus – kan dere i det minste love at dere ikke står foran min stand og veiver med flagg og sånn? For jeg hadde kun tenkt å ha en enkel plakat med teksten: pølse ti kroner – brød eller lompe? (ser forresten nå at et spørsmål på en plakat ikke gir mening).

For folk som veiver med flagg foran andre kan være utrolig irriterende. En gang var jeg på fotballkamp der England spilte. Da sang supporterne who´s the wanker with the flag!? til én som sto og veivet med et flagg slik at ingen så noe. Det var ikke kult for han stakkaren med flagget heller – han sto jo bare der og trodde han spredte glede med det svære flagget. Nei, veiving med flagg foran nesa på folk er nesten like irriterende som folk som går med paraply i trange folkemengder. Ingen liker å få en paraply i øyet – det kan vi alle være enige om!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s